15.2.12

Фейсбук сближава хората

Фейсбук сближава хората
Социалните медии като Фейсбук карат хората да се чувстват по-добре, установи изследване на американския изследователски институт Pew Internet.

Повечето хора имат положителни преживявания в социалните мрежи и редовно получават мили жестове там. 85% от хората, използващи социални мрежи, казват, че повечето хора в тези сайтове са мили, а само 5%, смятат, че потребителите са по-скоро нелюбезни. 68% от участниците в проучването са заявили, че преживяванията им в социалните мрежи ги карат да се чувстват добре, а 61% сайтове като Фейсбук ги сближават с останалите хора.

39% от хората, използващи социални мрежи, са разкрили, че често виждат прояви на щедрост и съпричастност от другите потребители там. В същото време значителен процент от участниците са станали свидетели и на лошо поведение в тази сайтове, а близо една трета са имали негативни преживявания .

49% от участниците в изследването, които имат профил във Фейсбук и Туитър, са билисвидетели на "скъперническо" или "жестоко" поведение от старана на други потребители в тези сайтове. 15% пък са преживели в социалната мрежа нещо, което е сложило край на приятелство в истинския им живот.

Няма коментари:

Публикуване на коментар